حضرت نوح با 950 سال عمر نتوانست مدیریت جامع کند چرا که عدالت را ایجاد نکرده است. آمدن پیامبران در طول تاریخ برای تمام شدن دورههای قبلی پیامبری بوده است اگر هر پیامبر مدیریت درستی میکرد عدالت برقرار میشد این را من از خودم نمیگویم قرآن میگوید.
کلمه: رئیس دفتر احمدینژاد گفت: شاید بوعلیسینا در عصر خود قامتی برجسته داشته اما قرار نیست افتخار هزار سال بعد آدمیان نیز باشد و این نشانه فقر انسانها در دهههای بعدی است چرا که نشان میدهد فرصت شکوفایی در دورههای متعدد پدید نیامده است.
به گزارش ایلنا، رحیم مشایی در پانزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی افزود: جایگاه دانشمندان را در برنامه پیشرفتهای خود تکریم میکنیم چرا که سهم اهمیت یک نعمت مهمترین بخش از شکر نعمت است. کسی که نعمتی را درک نکند نمیتواند شاکر آن باشد. درک ابعاد شخصیتهای بزرگ یک واجب عینی است و اگر افراد دیگر در این زمینه از ما سبقت گرفتهاند از مسئولیت ما در شناخت این افراد کم نمیکند.
وی ادامه داد: ۳۰ سال گذشته حقیقت انقلاب یک حقیقت بازگشت بود چرا که ما ملتی نبودیم که پس از انقلاب از نقطه صفر شروع کنیم. انقلاب بازگشت به حقیقت وجودی خود در گذشته بوده است و معادلت سیاسی جهان این انقلاب را برنمیتابید چرا که این انقلاب یک انقلاب فرهنگی، علمی و معرفتی بوده است و ملت ایران این تحقیر تاریخی را نتوانسته است تحمل کند.
مشایی گفت: تجدید حیات فکری در سایه انقلاب آغاز شد و برای به ثمر رسیدن حداکثر ظرفیتها نیازمند تجدید حیات علمی هستیم و اگر بازگشت به ارزشهای دینی و فرهنگی در سطح ظاهر قابل توقف باشد و تنها در شکل ظاهری نشانههای استقرار ارزشها را جستجو کنیم نتیجه این میشود که پرچم برافراخته شده در تندباد از جا کنده میشود. تلاشها در دنیا همیشه نتیجه نداده چه بسا حرکتهای رو به جلو بوده است چرا که پایههای آن استوار نبوده است.
او گفت: اگر پایههای تمدن نوین را بخواهیم بنیانگذاریم راهی جز تجدید حیات علمی در ایران وجود ندارد این یک رویا و خیال است که بعضیها خیال کنند حرفهای درشت و سیاسی بزنند و مواضع تند بگیرند و با این اقدامات به نتیجه برسند. این امکان تحول ندارد.تنها راه این است که تجدید حیات نو برای ایرانیان با تجدید حیات علمی میسر شود.
رئیس دفتر احمدینژاد گفت: متاسفانه دریافت درستی از انبیاء و اولیای الهی نمیشود گمان میکنیم آنها تنها معلم اخلاق بودهاند در حالی که انبیاء برای برقراری عدالت آمدهاند و این عدالت آغاز کاری است برای پدید آوردن تحولاتی جدید برخی گمان میکنند جامعه آرمانی جامعهای است که ظلم و فساد و قتل در آن نباشد و فقیر گرسنه نخوابد بلکه این جامعه آرمانی نیست و تنها مقدماتی است برای امکان بروز استعدادها.
مشایی گفت: اگر امروز به افرادی مانند رازی و ابوعلیسینا افتخار میکنیم به طوری که قد آنها از اعماق تاریخ بیرون است برای بلندی قد آنها نیست بلکه کوتاهی قد نسلهای بعدی آن را نمایان کرده است. شاید بوعلیسینا در عصر خود قامتی برجسته داشته اما قرار نیست افتخار هزار سال بعد آدمیان نیز باشد و این نشانه فقر انسانها در دهههای بعدی است چرا که نشان میدهد فرصت شکوفایی در دورههای متعدد پدید نیامده است.
مشایی افزود: اگر قرار باشد طی چند هزار سال فقط چند صد ابوعلیسینا به وجود آید افتخارآمیز نیست.
حضرت نوح با ۹۵۰ سال عمر نتوانست مدیریت جامع کند چرا که عدالت را ایجاد نکرده است. آمدن پیامبران در طول تاریخ برای تمام شدن دورههای قبلی پیامبری بوده است اگر هر پیامبر مدیریت درستی میکرد عدالت برقرار میشد این را من از خودم نمیگویم قرآن میگوید.
مشایی گفت: تاریخ همواره محروم بوده از اتفاقات مبارکی که خداوند برای بشر میخواسته اما خود بشر نخواسته است. باید پرسید مکانیزم توسعه عدالت در جهان چیست. بیتردید هیچ راهی برای هیچ مرسل و نبی وجود ندارد برای اینکه عدالت را محقق کند جز اینکه علم را بگستراند اگر امام زمان به توسعه عدالت موفق میشود، راهش توسعه علم است. هر چند که محرومیتهای تاریخی نیز از علم وجود داشته است.
رئیس دفتر احمدینژاد ادامه داد: امروز ملت ما اگر میخواهد بازگشتی نه به گذشته بلکه به جایگاه گذشته خود در مقیاس جهانی برگشته و افتخارآمیز زندگی کند باید مغرور باشد، هویت ملی ایرانی اگر قابل افتخار است باید دید سرچشمه این موج کجاست. ما غرور ملی میخواهیم و این غرور بدون غرورعلمی تحققناپذیر است.
مشایی گفت: اگر قدرت رقابت در صحنه بینالمللی را نداشته باشیم ادعای آینده روشنتر نیز خیال است و ما میتوانیم چرا که تاریخمان این را میگوید که همچنان پیشتاز بودهایم بعد از تحریمهای متعدد زمان انقلاب، جنگ تحمیلی و دوره بازسازی پس از آن مسئولیت ما سنگینتر شده و نسل جدید آمده که آینده ما را رقم بزند. رقابت در عرصههای فناوری نوین در تمام حوزههای دفاعی، مخابرات، پزشکی و انرژی ضرورت دارد. بنابراین بر دولت واجب است که نگاه بلندی برای توسعه عرضه پژوهش باز کند و مرکزی را برای پشتیبانی و نظارت از روند حمایت از پژوهشگران ایجاد کند.
مشایی گفت: از سال ۸۹ دولت در صدد است که بنای پژوهشگاه علوم و فنون نوین و دانشگاه علوم و فنون نوین را ایجاد کند که البته ابتدا باید فرهنگ گرایش به علوم نوین در دانشآموزان جاری شود.
مشایی گفت: امکانات زیادی داریم اما خوب مدیریت نمیشود چرا که پراکنده است. هماکنون بسیاری از پژوهشگران از اجرای ایدههای خود در مقدمات آن مشکل دارند در حالی که ما در حوزههای دیگر هزینه زیادی میکنیم اما مدیریت درستی نداریم و من افسوس میخورم که چرا چنین پژوهشگرانی که میتوانستند در صحنه دنیا برجسته شوند حمایت نمیشوند. در این زمینه بسیاری هم میخواهند در صحنه بینالمللی چهره ایران را سیاه کنند چون میخواهند منطق ایران را کسی نشنود. انرژی هستهای بمب نیست همه این را میدانند نگرانی آنها از انفجار نام ایران در دنیا است. پروژههای بزرگی در دست اجراست که باید اجرایی شود.
منبع : www.kaleme.org
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر