۱۳۸۸ مهر ۸, چهارشنبه
پیشنهاد : دانشجویان شیراز ،اصفهان ، اهواز ،مشهد و ...حمایت حمایت
۱۳۸۸ مهر ۷, سهشنبه
گسترش اعتراضات دانشجويی؛ جلسه اضطراری دولت
یک منبع آگاه به خبرنگار رویداد گفت این جلسه امروز عصر در ساختمان وزارت کشور برگزار شده است. در این جلسه فوق العاده ، رحیمی معاون اول احمدی نژاد ، کامران دانشجو وزیر علوم ، معاون دانشجویی وزیر اطلاعات ، یک مقام مسوول در نهاد رهبری و یکی از اعضای فرماندهی بسیج دانشجویی کشور حضور داشته اند.
در این جلسه با ابراز نگرانی از اتفاقات اخیر تاکید شده است به هر شکل ممکن باید از گسترش و ادامه این اعتراضات جلوگیری نمود.
این منبع آگاه افزود: «در این جلسه میان رحیمی و نماینده بسیج دانشجویی سخنان تندی رد و بد شد. رحیمی معتقد بود که بسیج دانشجویی حتی عرضه جمع کردن صد نفر برای حمایت از دولت و برخورد با دانشجویان را ندارد.»
در این جلسه همچنین معاون دانشجویی وزارت اطلاعات مدعی شد که این اعتراضات سازماندهی شده از قبل توسط تشکل های دانشجویی نبوده و بیشتر اعتراضات به صورت خودجوش شکل گرفته است. این مقام امنیتی اضافه نمود: برخورد با فعالین دانشجویی نتوانسته است تاثیری در کاهش اعتراضات داشته باشد در برخی مواقع به صورت عکس عمل کرده و افراد بیشتری ترغیب به اعتراض نموده است.
این منبع آگاه اضافه نمود: «در این جلسه همچنین طرح تعطیلی دانشگاه های برای یک ترم بار دیگر توسط اسفندیار رحیم مشایی مطرح شد. وی مدعی شد که آقای احمدی نژاد معتقد هستند بهترین و کم هزینه ترین راه حل تعطیلی برخی و در صورت گسترش اعتراضات همه دانشگاه ها برای یک ترم به بهانه ی بیماری های واگیردار است.»
۱۳۸۸ مهر ۶, دوشنبه
نصب دوربین های مداربسته در مدارس
دانشجویان: اعتراض و تظاهرات هر روز ادامه خواهد داشت
بامدادخبر: درحالیکه حدود ساعت یک بعدازظهر، تجمع و راهپیمایی دانشجویان در دانشگاه تهران، با آرامش و بدون درگیری پایان یافت، خبرنگار ما از هجوم نیروهای ضدشورش به تعدادی از دانشجویان در هنگام خروج از دانشگاه، و دستگیری عدهای از آنها خبر می دهد.
اعتراضات امروز دانشجویان دانشگاه تهران پیش از ظهر امروز با شعار مرگ بر ديكتاتور آغاز شد. دانشجویان پلاكاردهای مراسم وزير علوم را پاره كرده و خواستار بيرون انداختن وى از دانشگاه شدند. دانشجويان معترض كه شمار آنان به هزاران نفر مى رسید شعار مى دادند دانشجو مى ميرد ذلت نمى پذيرد.
به گفته شاهدان، مزدوران رژيم برای جلوگیری از فیلمبرداری از تظاهرات، تلفن های موبايل تعدادى از تظاهركنندگان را شكستند. آنان به هر كس كه فيلمبردارى می کرد يورش مى بردند.
دانشجويان در پايان تظاهرات با سر دادن شعار تا احمدى نژاده هر روز همين بساطه، اعلام كردند اين تازه شروع تظاهرات در دانشگاه است و هر روز ادامه خواهد داشت.
گفتنی است ماموران سرکوبگر رژیم امروز در وحشت از گسترش اعتراضات تلاش می کردند تا دامنه تجمع دانشجویان به بيرون دانشگاه کشيده نشود.
فرمانده سابق پاسداران هم مهره دشمنان و عنصر بیگانگان شد
سایت فردا در تهران: پس از هجمه و حملات گسترده ای که نسبت به هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری و سید حسن خمینی نوه بنیانگذار انقلاب اسلامی شد، حال نوبت به محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رسیده است.
محسن رضایی چند روز پیش در یک جمع دانشجویی پیشنهادی مبنی بر تشکیل« کمیسیون ملی انتخابات» مطرح کرد که بحثی حقوقی و مربوط به مشکلات قانون انتخابات است. رضایی که خود نامزد انتخابات اخیر ریاست جمهوری بود، پیشنهاد کرده کمیسیون ملی انتخابات تشکیل شود تا دولت از مداخله در امور انتخابات منع شود.
اما این پیشنهاد با واکنش تند برخی از نیروهای سیاسی مواجه شد که با هر گونه طرح و پیشنهاد میانجی گرایانه یا آشتی ملی به شدت مخالفت می کنند و می گویند که هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد که ضرورتی برای برقراری آشتی ملی باشد.
به هر روی یکی از خبرگزاری های کشور که در چند ماه گذشته خط تخریب شخصیت های نظام را دنبال می کند، در واکنش به پیشنهاد محسن رضایی به سراغ مخالفان این پیشنهاد رفته و از قول آنها نوشته است که« محسن رضایی مهره دشمنان است»!
این خبرگزاری طی گفتگوهایی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام را عنصر بیگانگان خوانده است.
حبيب الله بوربور دبيرکل جمعيت وفاداران انقلاب اسلامي در این گفتگو ادعا کرده است: محسن رضايي با طرح تشکيل کميسيون ملي انتخابات به عنوان مهره دشمنان و بيگانگان تبديل شده است. دشمن از طريق مهره هايي همانند محسن رضايي مي خواهد تنور نفاق را در کشور داغ نگه داردو نگذارد شرايط در کشور آرام شود.
قاسم روانبخش دبير سياسي نشريه پرتو سخن و عضو هيات علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)قم هم گفته است: محسن رضايي با طرح تشکيل کميسيون ملي انتخابات آرا مردم را زير سوال برد. امروز محسن رضايي با طرح اين سوالات به عنوان مهره بيگانگان تبديل شده است.
بدین ترتیب به نظرمی رسد موج تخریب ها و ترور شخصیت مسئولان نظام، بی توجه به پیامدهای نامبارک خود همچنان به پیش می رود و در این مسیر هیچ خط قرمز و محدودیت و ممانعتی نیز برای خود متصور نیست.
براستی اگرامثال محسن رضایی که کارنامه و سابقه مشخص و آشکاری در نظام دارند، مهره بیگانگان و دشمنان هستند، دیگربه چه کسی می توان اعتماد کرد. ظاهرا استراتژی که این خط خبری دنبال می کند« با ما یا برماست» است که خود را شاقول نظام و انقلاب می دانند. بر این اساس هر کس موافق آنها و برنامه هایشان است، معتقد به نظام و متعهد و انقلابی است و هر کس حرفی بر خلاف برنامه های آنها بزند، می شود ضد ولایت فقیه و مهره بیگانگان.
این خط خبری که حمایت از ولایت فقیه را نیز در انحصار خود می داند، توجه ندارد که این نوع برخورد با مسئولان نظام در راستای «جذب حداکثری» است یا «طرد حداکثری».
از ترس دانشجویان احمدی نژاد باز هم در دانشگاه حاضر نشد
دانشجویان معترض که نمادهای سبز از جمله پلاکاردهای سبز رنگ حاوی نوشته ها و دستبندها و بادکنک های سبز بهمراه داشتند با عبور از مقابل دانشکده های مختلف در مقابل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران ایستادند و یکصدا فریاد های "مرگ بر دیکتاتور"، "دانشجو می میرد ذلت نمی پذیرد"، "دانشجوی زندانی ازاد باید گردد"، "ندائیم، سهرابیم، ما همه یکصدائیم"، "کروبی بازداشت بشه ایران قیامت میشه"، "کروبی بت شکن بت بزرگ بشکن"، "شکنجه، تجاوز دیگر اثر ندارد"، "دولت کودتا استعقا استعفا"، "یا حسین میرحسین"، "احمدی دروغگو شصت و سه درصدت کو"، "رایم کو"، "آزادی" و ... سردادند.
دانشجویان معترض هم چنین پلاکاردهای حاوی خوشامدگوئی به وزرای علوم و بهداشت دولت کودتا را به زیرکشیدند که با تشویق های ممتد دیگر دانشجویان همراه بودند. در این هنگام در حدود 50- دانشجوی بسیجی نیز به منظور مقابله با دانشجویان با در دست داشتن پرچم هائی به سر دادن شعار پرداختند که در مقابل نیز دانشجویان معترض فریاد زدند: "دانشجوی سهمیه، همینه همینه".
نیروهای حراست و انتظامات دانشگاه نیز برای تامین امنیت سالن محل برگزاری مراسم در مقابل محوطه کتابخانه مرکزی صف کشیده بودند. نیروهای اطلاعاتی و امنیتی و دانشجویان بسیجی نیز چون همیشه به شناسائی دانشجویان معترض مشغول بودند.
دانشجویان سپس تجمع خود را در مقابل سر در دانشگاه تهران و با سر دادن شعارهائی ادامه دادند. شعارهای "احمدی احمدی این اخرین پیامه، جنبش سبز ایران آماده قیامه"، "دولت جنایت می کند رهبر حمایت می کند"، "سپاه و اطلاعات عامل افتضاحات"، "جنتی لعنتی تو دشمن ملتی"، "ندائیم سهرابیم، ما همه یکصدائیم"، "کروبی بازداشت دستگیر بشه ایران قیامت میشه"، "کروبی بت شکن بت بزرگ بشکن" از جمله شعارهای دانشجویان معترض بود.
تجمع دانشجویان در سر در دانشگاه تهران، موجب جمع شدن عده ی زیادی از مردم در پیاده روهای خیابان انقلاب شد و عده ای از مردم نیز همراهی خود را با دانشجویان نشان می دادند. دانشجویان پس از تجمع مقابل درب 16 آذر، بار دیگر در مقابل کتابخانه مرکزی به سر دادن شعار پرداختند و پس از آن به تجمع دو ساعته خود پایان دادند.
وكيل موسوی: شريعتمداری رفته سند بياورد اما هنوز برنگشته
وي ادامه داد: در آن جلسه مدير مسسول روزنامه كيهان مدعي شد كه براي مطالب انتشاريافته در روزنامه اسنادي را در اختيار دارد، به همين دليل از رييس شعبه نهم دادسراي كاركنان دولت مهلت خواسته تا مدارك خود را آورده و ارائه دهد.
عليزاده طباطبايي خاطر نشان كرد: از آن زمان به بعد حسين شريعتمداري رفته تا اسناد خود را بياورد اما هنوز بازنگشته است.
۱۳۸۸ مهر ۴, شنبه
نامه همسر دکتر ملکی به رئیس قوه قضائیه
بنام خدای سبحان
ریاست محترم قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران
احتراما :
تصویر نامه مورخ 20/06/1388 اینجانب قدسی میرمعز همسر جناب آقای دکتر محمد ملکی رئیس اسبق دانشگاه تهران با عنوان بازپرس محترم شعبه 2 امنیت مجتمع قضائی دادگاهها و دادسراهای انقلاب اسلامی به پیوست ارسال و توجه حضرتعالی را به موارد زیر معطوف می دارم.
همانگونه که ضمن نامه فوق الاشاره تشریح شده، همسرم به لحاظ تحمل حبس های مکرر و طولانی، از یک سو از مشکلات ناشی از ستون فقرات، از یک سو درد ناشی از اعصاب مچ دست، از یک سو بیماری مغز و اعصاب و از سوی دیگر بیماری سرطان پیشرفته پروستات رنج می برد، و در حال شیمی درمانی از طریق تزریق زمان بندی شده آمپول می باشد.
در حال حاضر بیماری نوسان ضربان قلب ( آریتمی ) ایشان حیات وی را تهدید می کند.
مشکلات جسمی ایشان به گونه ای است که همواره جهت ادامه درمان به بیمارستان دی که پرونده پزشکی ایشان در آنجاست، مراجعه می شده است.
در نامه مذکور تقاضا کرده ام که ضمن لحاظ نمودن مراقبتهای امنیتی، همسرم جهت معاینات ضروری به بیمارستان دی که پیشینه پزشکی ایشان در آنجاست اعزام گردد.
همچنین با توجه به اینکه همسرم هیچگونه فعالیت مخفی نداشته و از این حیث بیم تبانی در مورد وی منتفی بوده، و با توجه به اینکه ایشان 76 ساله و مسن ترین زندانی سیاسی فعلی در بند است و احتمال متواری شدن نیز از سوی ایشان منتفی می باشد و اساسا ایشان هیچگاه در اندیشه ماندن در سرزمینی غیر از ایران نبوده و نیستند، لذا تقاضا دارد با لحاظ نمودن کهولت سن با تبدیل قرار ایشان از بازداشت به قرار مناسب دیگر، اقدام فرمائید.
قدسی میرمعز
همسر دکتر محمد ملکی
رونوشت :
· مدیر کل محترم سازمان زندانهای کل کشور
· ریاست محترم دادگستری استان تهران
· کمیسیون محترم اصل نود مجلس شورای اسلامی جهت ملاحظه
· کمیسیون محترم موضوع ماده 15 قانون حفاظت از حقوق شهروندی
· دبیر محترم ستاد حقوق بشر قوه قضائیه
لینک منبعhttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=1224938934161918039
خرید و فروش مدارک دانشگاهی در میدان انقلاب
کیهان حکومتی: یک مقام آگاه در مورد خرید و فروش مدارک دانشگاهی در تهران گفت: «قیمت ها در این بازار از 25 میلیون تومان شروع شده و به حدود 50 میلیون تومان می رسد. به عنوان مثال هزینه اخذ مدرک کارشناسی ارشد از این دانشگاهها حدود 25 میلیون تومان است. ولی اگر آخرین مدرک فرد متقاضی دیپلم بوده و تحصیلات دانشگاهی نداشته باشد، این مبلغ به 35 میلیون تومان افزایش می یابد. همچنین هزینه اخذ مدرک دکترا از این مراکز حدود 50 میلیون تومان می شود.»
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در مورد صحت مدارک دانشگاههای داخلی، استعلام صورت می گیرد، امکان خرید و فروش این نوع مدارک در کشور وجود ندارد. اما از آنجا که تحصیل در دانشگاههای خارجی به صورت مکاتبه ای انجام می شود، مدارک دانشگاههای خارجی به راحتی در داخل کشور خرید و فروش می شود و طی یکسال مدارک مورد نیاز متقاضی را برای وی صادر می کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که این دانشگاهها بیشتر در کدام کشورها قرار دارند؟ گفت: «خرید و فروش مدارک دانشگاهی بیشتر مربوط به کشورهای بلوک شرق و کشورهای شوروی سابق است و دانشگاههای معتبر و مطرح جهانی در بازار خرید و فروش مدارک دانشگاهی فعالیت چندانی ندارند.
وی افزود: «در حال حاضر رشته های مدیریت، حقوق و مهندسی بالاترین آمار متقاضی دریافت مدارک دانشگاهی را به خود اختصاص داده اند.»
در حال حاضر انواع تز با قیمت هایی از 200 تا 300 هزار تومان به فروش می رسد. همچنین قیمت هر فصل پایان نامه کارشناسی ارشد بین 400 تا 800 هزار تومان است درحالی که این قیمت برای هر فصل از پایان نامه مقطع دکترا به 600 هزار تا یک میلیون تومان می رسد
بر گرفته از سایت www.iranpressnews.com.
احضار 2 دانشجوی شیراز به دادگاه انقلاب و کمیته انضباطی
خبرنامه امیرکبیر: طبق خبرهای رسیده 2 تن از فعالین دانشجویی روز شنبه به دادگاه انقلاب و کمیته انضباطی احضار شدند.
محسن بنام دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و کاوه اولادی دانشجوی دانشگاه شیراز واحد داراب، دانشجویانی هستند که روز شنبه مصادف با 4 مهر ماه احضار شدند.
پیش از این در هفته دوم شهریور ماه نیز اعلام شد که 5 دانشجوی دیگر دانشگاه شیراز به وزرات اطلاعات احضار شده اند.
نگرانیها نسبت به اعتراضات دانشجویی باعث شده است که روند احضار دانشجویان دانشگاههای مختلف طی 2 ماه اخیر به شدت افزایش یابد.
تیر خلاص خامنه ای به شقیقه "آشتی"
منصور امان
تلاشی دستگاه قُدرت جمهوری اسلامی به یک نمایش همگانی تبدیل گردیده که روی یک صحنه ی علنی و مُشاهده پذیر برای جامعه ای که آن را به مُبارزه فراخوانده است، اتفاق می اُفتد. پس از جدال بی پرده طرفهای درگیر در مجلس خُبرگان، نهادی که تاکُنون شهرت خود را بیشتر به خاطر خُنثی بودن کسب کرده است، روز گُذشته همین نزاع با شدت و حدتی بیشتر در بارگاه ولی فقیه از سر گرفته شُد.
آیت الله خامنه ای در بارعام خود برای اعضای مجلس خُبرگان، در حالی که آشکارا از پُشتیبانی گُماشتگان اش در این نهاد تشریفاتی به وجد آمده بود، به حُجت الاسلام رفسنجانی کنایه زد: "توطیه به فضل الهی شکست خورد و تیر دُشمن به سمت خودش کمانه کرد."
اشاره سرکرده باند نظامی – امنیتی به تلاشهای پُشت پرده ای است که رییس مجلس خُبرگان برای طرح نقش بُحران زای او در دستور کار این اُرگان و چاره جویی برای وادار کردن وی به عقب نشینی به عمل آورده است. آقای رفسنجانی در ابتدای نشست خُبرگان از تهیه طرحی "برای بُرون رفت از شرایط فعلی" خبر داده بود اما مجلس مزبور در بیانیه پایانی خود به تایید همه جانبه سیاستهای کُنونی ولی فقیه پرداخت و پیروی خویش از او را اعلام کرد.
در جلسه بیعت دوباره مُستخدمان با آمر، آیت الله خامنه ای همچنین رقیب خود را به تسلیم و توبه فراخواند و او را تهدید کرد: "برخی اوقات سُکوت و کنار کشیدن نُخبگان و خواص، کُمک به فتنه است."
گُفته های آقای خامنه ای را در حقیقت می توان تیر خلاصی دانست که به شقیقه کوششهای محرمانه ای که برای "آشتی" و "وحدت" در راس "نظام" انجام می گیرد، شلیک شُده است. در روزهای گذشته نام کسانی همچون آیت الله مهدوی کنی و حُجت الاسلام ناطق نوری به عُنوان کسانی که در کنار آقای رفسنجانی مشغول کدخُدا منشی و تنظیم حرارت سیخ و کباب هستند، مطرح گردیده است.
در همین حال، یورش آیت الله خامنه ای به رییس مجلس خُبرگان و شورای تشخیص مصلحت از روبرو، نشاندهنده موقعیت رو به تضعیف آقای رفسنجانی در طناب کشی با "رهبر" است. سیاست و راهکارهای بینابینی او در آستانه تبدیل شُدن به فُکاهه قرار گرفته اند زیرا از یک طرف از سوی مُخاطب اصلی، باند ولایت جدی انگاشته نمی شوند و از طرف دیگر، باند مزبور نزدیک به مُطمین است که طرح کُننده آن، هیچ وزنه مُتقابلی را به نشانه پافشاری بر خواست خود روی کفه ترازو نمی گُذارد.
هشدار وزیر نفت در مورد کسری گاز در زمستان
ایسنا: پيشبيني ميشود در زمان پيك مصرف گاز در زمستان امسال روزانه 200 ميليون متر مكعب كسري داشته باشيم كه به اين ترتيب تلاش شده با ذخيرهسازي سوخت مايع بخشي از اين كسري جبران شود.
مسعود ميركاظمي - وزير نفت - با بيان اين مطلب اظهار كرد: پيش از اين نيز در زمستان به دليل كسري گاز مجبور شده بوديم گازرساني به برخي از صنايع و نيروگاهها را با محدوديت مواجه كرده و گازرساني به بخش خانگي را در اولويت قرار دهيم.
وي افزود: به اين منظور ذخيرهسازي براي نيروگاهها جهت استفاده از سوخت مايع آغاز شده است و اميدواريم مديريت مصرف به ويژه منازل مسكوني طوري انجام شود كه نياز به قطع گاز ساير بخشها نباشد.
او درباره تغييرات مديريتي با تاكيد بر شايستهسالاري توضيح داد: اگر افراد موجود در صنعت نفت شايستگي و توانمندي همكاري داشته باشند، به فعاليت خود ادامه خواهند داد و در غير اين صورت تغيير ميكنند.
ميركاظمي با بيان اينكه ترجيح اين است كه از نيروهاي متخصص صنعت نفت استفاده شود، خاطرنشان كرد: البته به اين معنا نيست كه از توانايي افراد خازج از صنعت استفاده نكنيم.
او با تاكيد بر نياز طرح جامع انرژي در كشور براي جلوگيري از اتلاف انرژي توضيح داد: به اين منظور لازم است در كنار سياستهاي قيمتي از سياستهاي غير قيمتي نيز كمك بگيريم. در اين زمينه كميتهاي براي تنظيم طرح جامع با هدف مديريت بر تقاضا تشكيل شده كه بر اساس آن ميتوانيم اهداف سند چشمانداز را محقق كنيم. در اين باره نحوه تامين و توزيع انرژي به طوري كه بيشترين بهرهوري را داشته باشد، در برنامه است.
او درباره راهكارهاي تعديل مصرف گاز با تاكيد بر سياستهاي قيمتي توضيح داد: اگر فقط توسعه ناوگان عمومي انجام شود، به دليل ترافيك موجود كارآيي مناسبي نخواهد داشت و به همين ترتيب اگر سياستهاي غير قيمتي ديگر به تنهايي انجام شود، مفيد نيست و بهتر است كه سياستهاي قيمتي و غير قيمتي به صورت همزمان اجرا شود.
به گفته او براي نمونه با وجود يارانه سنگين در بخش سوخت همچنان هزينه جابجايي و ترانزيت در ايران بالاست؛ يا ملاحظه ميشود كه مصرف سرانه خودروهاي سنگين زياد است. از سوي ديگر در بخش توليد با وجود آنكه 60 درصد يارانه وارد اين بنگاهها ميشود، همچنان تعرفههاي آنها جزو پمج كشور نخست جهان است. به همين دليل لازم است سياستگذاري قيمتي با دقت بيشتري انجام شود.
به گفته او در اين زمينه هدفمند كردن يارانهها كمك ميكند تا با پرداخت يارانه مستقيم به مردم و منطقي كردن قيمت از اتلاف انرژي جلوگيري كنيم كه در كنار اين نياز به آموزش و فرهنگسازي نيز وجود دارد.
نگراني از وضعيت توليد گاز طي سه سال آينده
وزير نفت با اشاره به نگراني خود از وضعيت توليد گاز طي سه سال آينده با توجه به آماده نبودن زيرساختها در بخش توسعه ميادين جديد گفت: اگر رشد مصرف همچون سالهاي گذشته 10 درصد در نظر گرفته شود، وضعيت سخت خواهد بود.
او درباره حضور ايران در خط لوله نابوكو و تاثير آن در توسعه روابط تبادل انرژي در منطقه خاطرنشان كرد: حضور فعال در مجامع بينالمللي و داشتن نقش محوري در منطقه جزو برنامههاي اصلي من است.
وي با بيان اينكه در توسعه صنعت نفت نگاه صرف به كشورهاي غربي را نميپذيرم، يادآوري كرد: با توجه به توانمنديهاي موجود در كشورهاي شرق، آمريكاي لاتين و آفريقا و همچنين با توجه به محدوديتهاي موجود نبايد منحصرا به غرب توجه كنيم و بايد از دانش شرق بهره ببريم، زيرا در 50 سال گذشته حجم روابط تجاري، بانكي و پولي بيشتر با غرب بوده است.
او درباره اختلاف نظر بانك مركزي و صنعت نفت در خصوص درآمدهاي ناشي از فروش نفت توضيح داد: اين موضوع در حال بررسي است.
وي درباره واگذاري 40 درصد از سهام شركت گاز و پتروشيمي با بيان اينكه اجراي اصل 44 ميتواند تحول در اقتصاد كشور ايجاد كند، گفت: لازم است در نوع و شكل واگذاريها با وزارت اقتصاد و دارايي هماهنگيهايي شود تا كمترين آسيب به توسعه وارد شود. به اين منظور امروز جلسهاي بين مديران صنعت نفت و وزارت اقتصاد و دارايي انجام خواهد شد.
او درباره تاكيد رييس جمهور مبني بر واگذاري صنايع پتروشيمي به وزارت صنايع ومعادن با بيان اينكه صنعت نفت و گاز كشور نياز به تعامل بيشتري دارد، يادآوري كرد: در 101 سال گذشته بايد بپذيريم به ميزان لازم درگيري كافي بين صنعت نفت و صنايع مرتبط ديگر پيش نيامده و بايد اين هماهنگيها بيشتر شود.
وي پس از تاكيد تعامل وزارت نفت با صنايع ومعادن گفت: بايد بپذيريم اگر واگذاريها در صنعت نفت كامل صورت گيرد و بخش پتروشيمي به شركتهاي خصوصي واگذار شود، در چنين صورتي بايد تشكلهاي قوي تشكيل دهند و خود نگران آينده اين صنعت باشند. هم اكنون درهمآميختگي بين صنايع بالادست، پاييندست، انتقال و توزيع وجود دارد كه آمادگي داريم از صنايع پاييندست خارج شويم.
برگرفته از سایت /www.iranpressnews.com
تجمع اعتراضی مادران عزادار در پارک لاله تهران
فعالین حقوق بشر ودمکراسی در ایران
بنابه گزارشات رسیده ، مادران در میدان آب نمای پارک لاله تجمع اعتراضی خود را برگزار کردند که در آن دهها مادر شرکت داشت.
روز شنبه 4 مهرماه از ساعت 17:40 تعدادي از مادران طبق معمول هميشه در ميدان آب نماي پارك لاله گرد هم آمدند .
از همان ابتدا پليس پارك لاله به سوی مادران آمدند و به گونه اي عمل می کردند كه نمي خواستند مردم حاضر در پارک از حضور مادران و حتي نيروهاي پليس و علت آن مطلع بشوند. تا مبادا مردم به جمع آنها بپیوندند به مادران اعلام می كردند هر چه زودتر پارك را باید ترك كنند .
اما مادران همچنان بر خواست خود مبني بر ماندن در پارك و شكل گيري حركت اعتراضي خود پافشاري مي كردند .نيروهاي پليس پارك لاله براي جلوگيري از جلب توجه قدري از آنها فاصله گرفتند .اما مردم با ديدن اين صحنه به طرف مادران آمدند وبه جمع آنها پیوستند و عده اي هم كه بي خبر از اين حركت مادران بودند به سمـت آنها مي آمدند و علت حضورشان را مي پرسيدند. مادران علت حركتشان را براي ديگران توضيح مي دادند و آنها با شنيدن اين صحبت به نشانه همدردي در كنار مادران داغديده و مادران زندانيان سیاسی قرار می گرفتند و همراه مادران به حركت به دور ميدان آب نما پرداختند و نسبت به سرکوب خونین که منجر به جان باختن و دستگیری عزیزان آنها شده است اعتراض می کردند.تعداد مادران و مردم شرکت کننده در اعتراضات امروز در حدود 70 نفر تخمین زده می شد.
نيروهاي سرکوبگر پارك لاله در چند قدمي مادران با موتور و بي سيم جهت كنترل آنها حركت مي كردند.البته گفته مي شود عده اي ديگر از خانواده ها نيز در زير پل زندان اوين به نشانه اعتراض در همين ساعت تجمع اعتراضی بر پا كردند.در ميان مادران،مادر فرشيد بابايي ،متين حيدر زاده ،مريم رشيدي ،كتايون شاهين فر به چشم مي خوردند.اين حركت و تجمع اعتراضي مادران در ساعت 19:00 زمان تعیین شده به پايان رسيد
برگرفته از سایتwww.iranpressnews.com
۱۳۸۸ مهر ۳, جمعه
آژانس اتمی خواهان بازدید فوری از تاسیسات جدید رژیم شد
خبرگزاري فرانسه در گزارشی از وین نوشت، آژانس بين المللي انرژي اتمي روز جمعه اعلام کرد رژیم تهران به اين آژانس اطلاع داده است که در حال ساخت دومين تاسيسات غني سازي اورانيوم خود است.
سخنگوي آژانس بين المللي انرژي اتمي در بيانيه اي اعلام کرد رژیم تهران بيست و يکم سپتامبر در نامه اي اطلاع داده است که يک تاسيسات جديد غني سازي اورانیوم در ایران در دست ساخت است.
این سخنگو گفت رژیم تهران در اين نامه خود به آژانس بين المللي انرژي اتمی گفته است که اطلاعات تکميلي را در زماني مناسب ارائه خواهد کرد.
وی خاطر نشان کرد آژانس بين المللي انرژي اتمي در پاسخ از رژیم تهران خواسته است اطلاعاتي جزئي را هرچه سریعتر ارائه کند و دسترسي بازرسان آژانس به اين تاسيسات را هر چه زودتر فراهم آرود
بر گرفته از سایت www.iranpressnews.com.
محکومیت یک فعال دانشجويی به سی ضربه شلاق
مسعود علوی در روز 26 خرداد ماه و به هنگام شرکت در تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه ارومیه، توسط حراست دانشگاه بازداشت به اداره اطلاعات ارومیه تحویل داده شد.
وی پس از یک روز آزاد شد اما در دادگاه به سی ضربه شلاق تعزیزی به جرم برهم زدن نظم عمومی و تخریب اموال عمومی به محکوم شد.
این در حالی است که تجمع دانشجویان دانشگاه ارومیه در اعتراض به تقلب در انتخابات در داخل دانشگاه برگزار شده بود
بر گرفته از سایت www.iranpressnews.com
زمزمه های نارضایتی در میان بازاریان تهران
برگرفته از سایت www.iranpressnews.com.
مترو تهران به وضعیت هشدار قرار دارد
خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران گفت: مترو تهران به دلیل بی توجهی دولت هم اکنون در وضعیت هشدار قرار دارد و در صورت ادامه وضعیت ورود به وضعیت بسیار بحرانی ناچاریم تصمیمات مهم و جدیدی اتخاذ کنیم.
جعفر ربیعی گفت: همزمان با بازگشایی مدارس، مترو تهران به دلیل تامین نشدن بودجه های مترو از سوی دولت در وضعیت بحران و هشدار قرار گرفته است و به احتمال فراوان در صورت تامین نشدن ایمنی و امنیت مسافران تصمیمات جدیدی می گیریم.
این اظهارات در حالی از سوی ربیعی مطرح می شود که چندی پیش معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد که با گذشت 6 ماه از سال 1388 دولت به هیچ یک از تعهدات 330 میلیارد تومانی اش برای تامین یارانه بلیت مترو و اتوبوس عمل نکرده و این بودجه همچنان معطل تصمیم گیری دولت مانده است.
به گفته تشکری هاشمی هم اکنون انبار تجهیزات مترو تهران از تجهیزات مورد نیاز مترو خالی شده است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه در ادامه اظهار داشت: دولت در سه سال گذشته سهم خود را از یارانه بلیت مترو به طور کامل پرداخت نکرده و در این میان شهرداری تهران بخشی از سهم دولت را هم بر عهده گرفته اما جبران کسری پرداخت دولت در توان مدیریت شهری نیست.
ربیعی بیان داشت: مترو تهران به تدریج با کسری هنگفتی مواجه شده است و باید هر چه سریعتر مشکل آن حل شود تا بتوانیم به مردم خدمت رسانی کنیم.
این مقام مسئول در شرکت مترو تهران تصریح کرد: هم اکنون امکان خرید قطعات یدکی مترو نیز وجود ندارد زیرا آنهایی که خریداری شده از گمرک ترخیص نشده است.
ربیعی با تاکید بر این که مدیریت شهری تهران خواستار رسیدگی به وضع موجود از سوی نهادهای زیربط است گفت: نمی خواهیم خدمات رسانی به مردم تعطیل شود
بر گرفته از سایتwww.iranpressnews.com
وبلاگ؛ شهر ممنوعه آخرین ولی فقیه
وبلاگ سیبستان
بیانیه خبرگان به نظرم در حکم همان آخرین میخ بر تابوت انتظارات مردم از تشکیلات رسمی ولایی است. این بیانیه می گوید کور خوانده اید هیچ راهی به دادخواهی شما وجود ندارد. نه رهبر استیضاح می شود و نه احضار می شود و نه تشکیکی مطرح می شود و نه از شاکیان بلندپابه و صاحب سابقه دعوت می شود که با خبرگان حرف بزنند. هیچاهیچ. بیانیه از او حمایت می کند و نه تنها از او که از تمام خط فکر رسمی نظام مقدس با همان ادبیات که می شناسیم حمایت می کند. گویی یک نویسنده دارد تمام این بیانیه های جوراجور از قوه قضا و هیات سه نفره اش برای رسیدگی به شکایات تا بیانیه های سپاه. اما بیانیه خبرگان همزمان با میراندن چراغ کمسوی امید از حکومت یک روشنی خیره کننده نیز بر همه وجوه نظام مقدس تابانده است: نظام مقدس و اعوان و انصار و تشکیلات اش به حصاری دلخوش کرده اند که همانند شهر ممنوعه آخرین امپراتور چین است.
دستگاه ولایت می کوشد نشان دهد که تمام تشکیلات اش یک حرف می زند و یک صدا از آنها بیشتر شنیده نمی شود. این صدا صدای حمایت از حکومت دلبخواهی و شخصی آقای خامنه ای است که نه با خواست مردم و نخبگان دین و سیاست مناسبتی دارد و نه حتی با آنچه در قانون اساسی موجود آمده است. این دستگاه اکنون این کوشش یکصدا کردن را به اکمل وجه انجام داده و با بیانیه خبرگان به نهایت رسانده است. همه امیدها را ناامید کرده است و همه هواداران خود را برای مدتی امیدوار کرده است. اما واقعیت جای دیگری است.
اقای خامنه ای درست مانند آخرین امپراتور برتولوچی به شهر ممنوعه ای تسلط دارد که اگر کسی از آن خارج نمی شود کسی به آن داخل هم نمی شود. در این شهر ممنوعه او حاکم مطلق است و از حمایت همه خدم و حشم خود برخوردار. امروز هم آخوندهای درباری همگی از او حمایت کرده اند. او سپاه خود را دارد و صورتی از مجلس و دستگاه قضا که زیر نگین او ست و دولتی که تمام دست نشانده خود او ست. اما این همه دارایی آقای خامنه ای است.
امروز و در پایان این دوره نفسگیر او اجازه می دهد که عکس مشترکی از او و رفسنجانی منتشر شود تا به رخ همه امیدواران خارج از شهر ممنوعه بکشد که این هم از رفسنجانی. امیدتان را قطع کنید. او راست می گوید تمام دستگاه های رسمی زیر نظر او یند و به فرمان او یند و از او اطاعت می کنند. حتی خبرگان که در لفظ و صورت قانون باید ناظر بر رهبر باشد خادم رهبر است. درست. اما بیرون چه خبر است؟
آقا در پایان این نمایش قدرت سه ماهه می فرمایند که خوب است نخبگان سکوت نکنند (+). آقا فکر می کند نخبگان برای چه سکوت کرده اند؟
نخبگان دست نشاندگان آقا و جزو خدم و خشم آقا و اعضای شهر ممنوعه آقا نیستند. آنها با سوی دیگر حصار شهر ممنوعه در تماس اند. آنها می دانند که بخت از آقا برگشته است. آقا چیزی برای سودا کردن ندارد. او مانند هر کس که بخت از او برگشته باشد هر قدم که بر می دارد وضع خرابتر می شود. سخنرانی نماینده اش در سازمان ملل متحد با همه درخواست دوستی ها با کمترین استقبال روبرو شد. همین حرفها که دست دوستی می فشاریم و چنین و چنان اگر سال پیش گفته می شد غوغایی می شد. اما امسال آقا از درون شهر ممنوعه ولایت پیام دوستی می دهد و کسی نمی خرد. آقا در سخنان امروزش از شکوه نمازهای فطر گفته است. اما فراموش کرده است انگار که امسال اولین سالی بود که هیچ کس مطلقا هیچ کس از نخبگان دین که طرف توجه او ست از فطر او استقبال نکرد و شماری که به رودربایستی پشت سر او به نماز ایستادند روزه بودند هنوز. اقا از کدام اجتماع باشکوه فطر سخن می گوید؟ روز یکشنبه یا دوشنبه؟ آقا و افسران جانفدای سپاهی اش مردم را تهدید کردند که روز قدس را سبز نکنند. چه کسی گوش کرد؟ چه شعارهایی دادند؟
آقای خامنه ای الان به کجا تسلط دارد؟ به تهران؟ به قم؟ به مشهد؟ به تبریز؟ به سنندج؟ به اهواز؟ به زاهدان؟ به اصفهان؟ واقعیت این است که او فقط بر دستگاههای رسمی اش تسلط دارد و آدمهای رسمی اش. این همان عزت و اقتداری است که از آن سخن می گوید؟ این دستگاههای رسمی بدون مردمی که این دستگاهها را ایجاد کردند و به او سپردند تا تمشیت امور کند چه معنایی دارد؟ چه قدرتی دارد؟ تمام این دستگاهها امروز الوده اند به فساد مالی و به دروغهای بزرگ و به جور و خیانت در امانت و نقض عهد و سوء تدبیر و بدنام ایران و جهان اند.
آقای خامنه ای بهتر است بیدار شود. پشت دیوارهای بلند شهر ممنوعه اش همه چیز تغییر کرده است.
برگرفته از سایت www.iranpressnews.com.
افشای دو تأسیسات مخفی اتمی دیگر رژیم تهران
سایت فارسی رایو فرانسه: سازمان مجاهدین خلق ایران درکنفرانس مطبوعاتی درپاریس مدعی شد که رژیم ایران دو تأسیسات مخفی درتهران وحومۀ آن دارد که از آنها برای ساختن کلاهک های اتمی استفاده می کند. مهدی ابریشمچی از رهبران سازمان مجاهدین خلق ایران با اعلام این خبر در کنفرانس مطبوعاتی پاریس افزود که این سازمان اطلاعات مربوط به این دو تأسیسات را که به تازگی به دست آورده در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی گذاشته است.
به گفتۀ مهدی ابریشمچی، فعالیت های مربوط به سیستم های انفجار بمب اتمی در مرکز تحقیقات تکنولوژی انفجار و اصابت، وابسته به وزارت دفاع رژیم ایران انجام می گیرد.
به ادعای سازمان مجاهدین خلق ایران این مرکز ستاد اصلی و شماری شعبه در تهران و حومۀ آن دارد و خود این ستاد دارای واحد تحقیق، واحد تولید و واحد آزمایش است.
سازمان مجاهدین خلق مدعی است که فرماندهی مرکزی این ستاد در ساختمان پنج طبقه ای واقع در تهران پارس، در شرق تهران است که به اسم یکی از کارکنان این مرکز خریداری شده تا وابستگی آن به وزارت دفاع پنهان بماند.
سازمان مجاهدین خلق گفته است که دومین تأسیسات مخفی اتمی رژیم ایران در حوالی رودخانۀ جاجرود و در روستا سنجاریان واقع شده و در آن بخشی از سلاح اتمی ساخته می شود.
این سازمان مخالف حکومت اسلامی ایران گفته است که مساحت این تأسیسات سه هزار متر مربع است و به وسیلۀ دیوارهای بلند سیمانی پنهان می شود. این تأسیسات به گفتۀ مهدی ابریشمچی دارای دالان های زیرزمینی است که به کوه های اطراف منتهی می شوند.
مهدی ابریشمچی همچنین گفته است که در این تأسیسات قطعات قسمت های لازم برای آزمایشات و وسایل تکنولوی پیشرفته ساخته می شود و دستگاه های تراشکاری لیزری برای پرداختن قطعات در همین تأسیسات مورد استفاده قرار می گیرند.
به گفتۀ سازمان مجاهدین مواد انفجاری تولید شده در تأسیسات نظامی پارچین در جنوب شرق تهران آزمایش می شوند که کارش در واقع تولید مواد انفجاری متعارف است.
برگرفته از سایتwww.iranpressnews.com.
چقدر از الله باقی مانده است؟
از لحاظ نظريه پردازی، من اين تشابه را ناشی از يکی بودن ريشه های تئوريک نگاه هر چهار نفر به امر حاکميت می دانم و معتقدم که اين اشتراک پايگاه نظری است که موجب شده چنين شباهتی بين دو رابطه که در دو عرصهء ظاهراً متخالف سياسی وجود دارند برقرار شود. مقالهء حاضر می کوشد تا اين تبيين نظری را ـ در حد مقدورات نويسنده و حوصلهء مقاله ـ توضيح دهد.
از اين مثال عينی آغاز کنم. در تعريف «سلول های بنيادی» ـ که از تطور و گسترش آنها موجودات زنده بخود شکل می گيرند ـ گفته می شود که هر تک دانه از اين سلول ها قابليت آن را دارد که تبديل به هر عضوی از بدن شود ـ از مغز گرفته تا چشم و گوش و پای و دست. به عبارت ديگر، در هر سلول بنيادی همهء امکانات مربوط به يک بدن خاص وجود دارد و می توان از هر يک از آنها به کل سيستم بدن رسيد.
بنظر من، در فرهنگ اصطلاحات هر نحله و فرقه و مکتب و دکانی، هر اصطلاح / واژه حکم سلولی بنيادی را دارد که می توان کل ايدئولوژی سازندهء نحله و فرقه و مکتب و دکان مورد نظری را از دل آن استخراج کرد. بدون وجود اين «مجموعهء امکانات» در شکم هر اصطلاح، واژه ها به حوزهء غير تخصصی زبان بر می گردند و ديگر حاوی آن توانائی برای انعکاس کل ساختار ايدئولوژيک يک ذهنيت معين نيستند. بعنوان مثال، به چند نمونه از اينگونه واژگان بنگريم: امپرياليسم، نژاد برتر، شهادت، ولايت فقيه. اين اصطلاحات حاوی کل نگاه ايدئولوژيک مکاتب فکری وابسته بخود بوده و تنها در متن آن نگاه دارای معناهای دقيق خود هستند. به محض اينکه آنها را در «متن» و «زير متن» ديگری بکار ببريم آن امکانات ايدئولوژی بنياد از ميان می روند. بگيريم واژهء «شهادت» را. اين واژه در متن فرهنگ اسلامی واجد کل مفروضات اين فرهنگ است و به مدد آن می توانيم کل آن مفروضات را استخراج و بازسازی کنيم. معنای شهادت در اين فرهنگ وابسته به مفروضاتی اينگونه است: وجود خدا، وجود عالم غيب، آفرينش انسان به ارادهء خدا، رانده شدن انسان از عالم غيب به عالم ماده و غفلت او از عالم غيب، مرگ در راه خدا (قتلوآ فی سبيل الله)، بازگشت روح انسان به عالم غيب، رسيدن به مقام شهيد و توانائی شاهد بودن عالم غيب. پس، اگر کسی در راه خدا کشته شود نبايد او را جزو مردگان (اموات) محسوب داشت چرا که او زنده است (احيا) و نزد خداوندگار خود به روزی خواری مشغول (يرزوقون) [سورهء 77: آيهء 26].
بدينسان واژهء شهادت در متن فرهنگ اسلامی واجد کل مفروضات بنيادی اين فرهنگ است. اما به محض آنکه آن را از متن فرهنگ مزبور برداشته و در فرهنگ اصطلاحات مربوط به مجموعهء ديگری بکار گيريم متوجه می شويم که همهء آن مفروضات قبلی نيز از ميان برداشته شده اند. مثلاً، هنگامی که واژهء «شهادت» را در متن روندهای رسيدگی حقوقی به دعواها قرار می دهيم و می گوئيم که فلان کس در فلان مورد در دادگاه شهادت داد، برای درک اين کارکرد معنائی جديد هيچ نيازی به آن مفروضات بالائی وجود ندارد.
اين مقدمات را گفتم تا توضيح دهم که چرا اکثر اصطلاحات بکار گرفته شده از جانب فقها و حکمای مکتب تشيع امامی (که اکنون بازماندگان شان بر ايران حکمروائی دارند) در متن يک تئوری سياسی معنا دارند و در اين متن است که هر واژه / اصطلاحی واجد کل دستگاه ايدئولوژيک تشيع امامی محسوب می شود؛ از «علی ولی الله» که آنها بر اذان می افزايند تا اصطلاح «بقية الله» که در مورد دوازدهمين امام خود که در عصر «غيبت کبری» به سر می برد.
ايرانيان، کم و بيش، با دستگاه ايدئولوژيک آنچه که «مکتب اثنی عشری» يا «مذهب جعفری» خوانده می شود آشنائی دارند و می دانند که دليل اصلی پيدايش تشيع در برابر «تسنن» چيست. لذا در اينجا قصد آن را ندارم که به تفصيل وارد اين ماجرا شوم و داستان را در حد لازم برای بيان فشرده و مختصر ايدئولوژی سياسی تشيع امامی فرو می کاهم.
پيامبر اسلام مدعی بود که آخرين بشری است که مأمور انتقال سخنان، راهنمائی ها و احکام «الله» به بشريت است و با چشم فرو بستن اش از جهان ارتباط با عالم غيب و الله نيز به پايان می رسد. او به همين دليل دارای لقب «خاتم الانبياء» بود. اما پس از مرگ او در اين مورد بين پيروانش اختلاف افتاد، بر سر اينکه آيا براستی ارتباط با عالم غيب قطع شده و يا تنها «ارتباط نبوتی» (به تعبير امروزی، «ارتباط پيام آوری») است که به پايان رسيده و در بيرون از حوزهء «پيام» می تواند انواع ارتباطات ديگری را با الله برقرار کرد. اين پرسش دارای ابعاد گوناگونی است اما بيشتر در حوزهء امور سياسی بوده که پاسخ به آن موجب بزرگ ترين افتراق بين مسلمانان شده است. اهل سنت، پايان يافتگی نبوت را پايان يافتگی «مشروعيت حکومت از طريق اتصال به عالم غيب» دانسته و بر اين اعتقاد پای فشرده اند که جانشين سياسی پيامبر (خليفه) از طريق انتصاب و بيعت تعيين می شود. اما اهل تشيع به «مشروعيت حکومت از طريق اتصال خونی با پيامبر و تعيين رهبر از جانب عالم غيب» اعتقاد داشته اند و امر حکومت را استمرار حاکميت الله بر زمين دانسته و بيعت مردم با رهبر را برای مشروعيت يافتن رهبری او ضروری ندانسته اند.
از لحاظ تعبيری که بگيريم، الله، از طريق استقرار و استمرار حاکميت خود بر جامعهء انسانی بصورتی دائم از عالم غيب به عالم عين و ظاهر فرود می آيد و حکومت آل محمد و امامت (اصطلاح شيعی علم شده در برابر خلافت) شخص تعيين شده از جانب امام قبلی نشان اين استمرار است و نمی توان چنين فرض کرد که با مرگ يک پيامبر يا امام رشته اتصال به پايان می رسد و ديگر از حضور الله در زمين و زمان و جامعه خبری نيست. در نگاه شيعی به هستی و سياست (که دو روی يک سکه اند) الله از طريق وجود امام (که زندگی اش زمانمند و محدود است و به همين دليل در طول حياتش «امام زمان» خوانده می شود) همواره در زمين حضور و حاکميت دارد.
در ميان انواع مکاتب شيعی، می توان از شيعيان اسماعيلی نام برد که تا همين امروز نيز دارای امامانی هستند که اکنون رشتهء امامت شان در خاندان «آقا خان محلاتی» استمرار يافته است. در مقابل آنها، مکتب «تشيع امامی» يا «دوازده امامی» را داريم که بر پايهء اين اعتقاد ساخته شده که دوازدهمين امام بجای اينکه چشم از جهان ببندد و امام سيزدهم جانشين اش شود، به ارادهء خداوندی در هزار سال پيش از انظار مردم پنهان شده اما به زندگی خود ادامه داده است و روزی فرا خواهد رسيد که برگردد (ظهور کند) و رشتهء حاکميت جامعهء انسانی را در دست گيرد.
بدينسان، سير حوادث تاريخی (که از ديد شيعيان چيزی جز مشيت و ارادهء الله نيست) موجب شده که امر اتصال به عالم غيب برای مدتی (که اکنون به هزار و اندی سال رسيده است) دچار تعليق شود و رشتهء فرود الله بر زمين موقتاً (!) قطع گردد. بر اساس کل اين مفروضات است که شيعيان دوازده امامی آخرين امام خود را با القاب مختلفی می خوانند که «امام زمان» و «مهدی موعود» و «امام منتظر» (با فتح ظ) از آن جمله اند. اما جالب ترين لقب های او «حضرت بقيه الله» است، که به روشنی به ما می گويد که از ادامهء فرود الله بر زمين مقداری باقی مانده است که در وجود دوازدهمين امام (مثل يک باطری شارژ شده) باقی مانده است تا در وقتی که ارادهء الله بر آن قرار گيرد، کار فرود و نزولش از سر گرفته شود.
فقها و محدثين شيعهء امامی، بر اساس حديثی که از دوازدهمين امام نقل می کنند، معتقدند که در «دوران غيبت» مردم بايد به «فقهای امامی» مراجعه کنند و اين فقها «جانشينان عام» امام زمان محسوب می شوند، و به استناد همين حديث و مفروضات ناشی از آن بوده است که خود را جانشين برحق امام غايب می دانند و مدعی حاکميت هستند؛ ادعائی که منجر به شکل گرفتن تدريجی تئوری «ولايت فقيه» شده و به دست آيت الله منتظری و موافقت آيت الله خمينی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران بعنوان اصل مادر وارد گشته و سلسله مراتب حکومتی آن را بر محور خود بوجود آورده است. يعنی، اصل ولايت فقيه بر همهء مفروضات فوق و اين استنتاج شکل گرفته است که تا ظهور «بقية الله» فقيه عادل و جامع الشرايط امامی جانشين امام غايب است و مشروعيت خود را نه از مردم که از اجماع نظر خبرگان منتخب مردم می گيرد؛ مردمی که روشن است نمی توانند آحاد يک ملت باشند، چرا که غير شيعهء امامی کسی نمی تواند خبرگان امامی را «انتخاب» کند.
می دانيم که حتی در همين حد از مفهوم «انتخاب» نيز بين «علمای شيعه» اختلاف نظر وجود دارد و، مثلاً، آيت الله مصباح يزدی (مدرس مدرسهء پر نفوذ حقانی و رئيس مؤسسهء نشر آثار و افکار امام خمينی) معتقد است که خبرگان نيز «ولی فقيه» را «انتخاب» نمی کنند چرا که او بوسيلهء امام زمان تعيين می شود اما از آنجا که اين امر در خفا انجام می گيرد، وظيفهء خبرگان چيزی نيست جز کشف و شناسائی منتخب امام زمان.
البته در تاريخ تشيع نتايج نظری ديگری نيز از اصطلاح «بقية الله» استخراج شده و موجب پيدايش فرق ديگری شده است که مهمترين و گسترده ترين آن به استنتاجات نظری شيخ احمد احسائی، مجتهد اعظم عصر فتحعليشاه بر می گردد که معتقد شد وجود انبياء و اولياء و ائمه بر روی زمين ناشی از «فيض الهی» است و اگر اين فيض قطع شود زمين و زمان از بين خواهد رفت و لذا، در دوران غيبت بقية الله نيز بايد جريان اين فيض نگاهدارندهء هستی ادامه يافته و از طريق يک فرد خاص منتخب امام زمان به جامعه منتقل شود. او قرآن و پيامبر و امام را سه «رکن» نظريهء «فيض الهی» خود دانسته و، بنا بر ضرورت ادامهء اين فيض، بوجود «رکن رابع» (يا چهارمی) قائل بود که بوسيلهء «بقية الله» تعيين می شد. او سپس معتقد شد که خودش آن «رکن رابع» است. اين نظر با مخالفت فقهای امامی ديگر روبرو شد و آنها از شيخ احمد احسائی خلع لباس کرده و او را مرتد (رد کنندهء مفروضات مذهب) دانستند. اما نظريهء «رکن رابع» با طرد شيخ احمد از بين نرفت و بوسيلهء شاگردان او توسع يافت و از دل آن دو مکتب «شيخيه» و «بابيه» بوجود آمد و از دل «بابيه» هم مکاتب «ازليه» و «بهائيه» بيرون آمدند و بدينسان فکر «استمرار فيض الهی» بصور گوناگونی ادامه يافته و به ظهور مذاهب و مکاتب و اديان جديدی منجر شد که بحث در مورد آنها به مقالهء حاضر مربوط نمی شود.
غرض از طرح اين مباحث فشرده آن است که، در حوزهء نظريه های سياسی دوازده امامی، نمی توان از فرض اتصال به عالم غيب، از طريق به اتصال به بقية الله، صرفنظر کرد و در دوران ما نيز همين فرض موجب شکل گيری مفهوم «ولايت فقيه» شده است که برداشت «انتخاباتی» از آن تشيع را به «تسنن» نزديک کرده و برداشت «انتصابی» (بوسيلهء بقية الله) آن را به برداشت اصيل شيعی نزديک می نمايد و، در هر حال، نمی توان به نظريهء «ولايت فقيه» رسيد بی آنکه از نظريهء «بقية الله» عبور کرد. تصور «ولی فقيه» در نزد فقهای شيعه با تصور «خليفه» در عصر خلافت علی بن ابيطالب يکی است و همين تصور است که حکومت بقيهء خلفا (چه اموی، چه عباسی، و چه عثمانی) را نامشروع می سازد.
نمی توان شيعهء امامی بود و به استمرار فيض الهی اعتقاد نداشت. نمی توان به استمرار فيض الهی معتقد بود و آن را در امر حکومت سياسی دخالت نداد و نمی توان به حضور فيض الهی در حاکميت اعتقاد داشت و از آن استنباط دموکراتيک و انتخاباتی داشت. در واقع، از دل اين نگرش سيستماتيک به امر حکومت و سياست است که سياستورزان درونی و سازندگان و کارگزاران حاکميت فعلی ـ در همهء شاخه های آن ـ به رفتارها و کردارهای خود می رسند و آنها را از اين طرق نمودار می سازند.
حال خيال می کنم که نگاهی به مکاتبهء اخير مهندس ميرحسين موسوی با آيت الله حسينعلی منتظری می تواند ظهور عملی آنچه را که در بالا گفته ام بخوبی روشن کند و تشابهات رفتاری و گفتاری بين موسوی (در رابطه با منتظری) و احمدی نژاد (در رابطه با خامنه ای) را توضيح داده و آشکار سازد که از لحاظ ساختاری هيچ تفاوتی بين اين مراجعه کنندگان و مراجعه شوندگان وجود ندارد و، در واقع، صحنه و نمايشنامه يکی است امادر دو تئاتر مختلف با هنرپيشگانی متفاوت می تواند به مشاهدهء آن نشست.
مهندس موسوی به آيت الله منتظری می نويسد: « پیرو حوادث چند ماهه اخیر بیانیه ضمیمه از سوی اینجانب صادر شده است . احساس نیازی که همواره برای همفکری و همکاری با مرجعیت گرانقدر و روحانیت متعهد وجود دارد مرا تشویق کرد تا نسخه ای از آن را جهت اخذ راهنمایی تقدیم کنم . اولین هدف در این بیانیه آن است که اگر خشم و نارضایتی در مردم به وجود آمده است آنان تصور نکنند که این احساسات منفی انباشته شده در ضمیرشان متوجه دین است . این رسالتی است که به نظر میرسد بر عهده تمامی کسانی که اسلام بر آنان حق حیات دارد و در رأس آنان روحانیت اسلام قرار گرفته باشد تا اجازه ندهند اقشار مختلف ، علی الخصوص جوانان که اینک اکثریت جامعه ما را نیز شکل میدهند میان برداشت های نادرست، گزینشی و سطحی از دین و حقیقت آن اشتباه کنند و بر اثر هیجان های عاطفی از اسلام فاصله بگیرند».
بطوری که مشاهده می شود، در همين پاراگراف آغازين همهء آن مفروضات پيش گفته وجودی تعيين کننده دارند. شخصی که خود را رئيس جمهور منتخب مردم می داند، نه برای احقاق حق رأی دهندگان که برای جلوگيری از پيدايش «برداشت های نادرست، گزینشی و سطحی از دین و حقیقت آن» در نزد جوانان رو به آيت الله منتظری می آورد چرا که «همواره برای همفکری و همکاری با مرجعیت گرانقدر و روحانیت متعهد» واحساس نياز می کند و رسالت حفظ اسلام را رسالتی می داند که «بر عهدهء تمامی کسانی که اسلام بر آنان حق حیات دارد و در رأس آنان روحانیت اسلام قرار گرفته است».
آيا اين همان نيازی نيست که مدعی ديگر رياست جمهوری، محمود احمدی نژاد، به همراهی و همفکری خامنه ای و مصباح يزدی دارد، چرا که آنان را در «رأس» همهء کسانی می داند که رسالت حفظ اسلام را بر عهده دارند؟
در واقع، تفاوت اسلامی که فاقد نظريهء استمرار فيض و وجود بقية الله است با اسلامی که با توجه به اين دو اصل عمل می کند جايگاهی است که در آن برای مجموعهء «دينکاران» در نظر گرفته می شود. آنکه «روحانی» خوانده می شود و در سلسله مراتب دانش علمی به مقام «اعلميت» می رسد می تواند محل رجوع مردم در مورد تکاليف مذهبی و شرعی خود باشد؛ اما هنگامی که يک رئيس جمهوری خود را محتاج راهنمائی مراجع در کار ادارهء مملکت و حل مضايق اجتماعی می بيند (چه لزوم مراجعه به اعلم شرعی در قانون اساسی آمده باشد و چه نه) در واقع تن به سلسله مراتبی داده است که سازمان مذهبی را در «رأس امور» حکومتی قرار می دهد و جايگاه مردم را در امر سياست و حاکميت ملی نيز به حد «مقلدان» و «رجوع کنندگان» فرو می کاهد.
در واقع، اعتقاد به نظريه های «بقية الله» و «استمرار فيض از طريق فقهای امامی» ـ بعنوان سلول های بنيادی تشيع اثنی عشری ـ مانع اصلی سکولاريزه شدن (يا «عرفی شدن») حکومت و قرار گرفتن مهار آن در دست مردم، بعنوان صاحبان اصلی آن، بشمار می آيد و ـ طبعاً ـ نافی برقراری هر نوع حکومت دموکراتيک در «کشور امام زمان» است.
برگرفته از سايت «سکولاريسم نو»:
http://www.NewSecularism.com